Press Release

XPLUS en Antwerp Management School breiden samenwerking uit

Press release

Antwerp Management School (AMS), één van de top business schools in ons land, en XPLUS, een leidend adviesbureau voor digitale transformatie en IT-architectuur, breiden hun partnerschap verder uit. Na een geslaagde eerste samenwerking, treedt XPLUS toe tot het AMS Corporate Membership Network. Het partnership zal focussen op kennisverwerving rond digitale transformatie, om zo mensen en organisaties beter te helpen navigeren in een complexe digitale wereld.

 

Sinds 2020 bundelen Antwerp Management School en XPLUS hun krachten vanuit hun gemeenschappelijke visie om cruciale kennis te delen met bedrijfsleiders en hen zo te ondersteunen in hun digitale strategie. AMS richt zich op academisch gefundeerd business en managementonderwijs, terwijl XPLUS zich focust op business- en managementconsultancy en -training.

 

Met de uitbreiding van deze samenwerking streven we ernaar om impact te creëren op het gebied van digitale transformatie, wat in de eerste plaats een businessvraagstuk is. In onze opleidingen is er veel aandacht op het aanscherpen van digitale leiderschapscapaciteiten en stakeholder management, waarin XPLUS een prominente rol speelt. Door de krachten te bundelen met XPLUS kunnen we een brug slaan tussen theoretische inzichten en de relevantie in de praktijk”, stelt Steven De Haes, decaan van Antwerp Management School.

 

Wij geloven in de kracht van praktijkgerichte training en advies om organisaties te helpen bij hun digitale transformatie”, vervolgt Kris Marchi, CEO bij XPLUS. “Door samen te werken met AMS kunnen we onze expertise op het gebied van bedrijfs- en managementadvies combineren met hun academische kennis, wat resulteert in een holistische benadering van digitale transformatie.”

 

XPLUS wordt dus onderdeel van het Corporate Membership Network van AMS, een lerend netwerk van toonaangevende bedrijven uit de bank-, publieke, energie-, consulting-, chemie- en de pharmaceutische sector. Daarnaast treedt XPLUS ook toe tot de AMS Dean’s Club. Daarin komen bedrijfsleiders regelmatig bijeen om in een open dialoog ideeën uit te wisselen over actuele uitdagingen en maatschappelijke thema’s.

 

Enterprise IT-architectuur

 

De relatie tussen XPLUS en AMS ontstond oorspronkelijk vanuit het kennisdomein “Enterprise IT-architectuur”, een expertise van XPLUS. Ook AMS speelt, samen met Universiteit Antwerpen, al meer dan dertig jaar een leidende rol in dit onderzoeksdomein met een uitgebreid onderwijsportfolio voor (toekomstige) bedrijfs- en technologieleiders als resultaat.

 

Binnen dit portfolio valt de “Executive Master in Enterprise IT-architectuur” op, een part-time masterprogramma voor executives die hun kennis over enterprise en IT-architectuur willen versterken. Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten in enterprise engineering, streeft dit programma ernaar om complexiteit te beheersen en digitale leiders te vormen die in staat zijn om een succesvolle organisatie te ontwerpen en te leiden. AMS organiseert dit in nauwe samenwerking met XPLUS, waarbij praktijkgerichtheid en het streven naar eenvoud in complexiteit centraal staan.

 

Over Antwerp Management School

 

Al meer dan 60 jaar richt Antwerp Management School (AMS) zich op waardecreatie van organisaties en bedrijven door de focus op duurzame transformatie van individuen, teams en organisaties in een globaal perspectief. Met haar kwalitatief hoogstaande managementopleidingen en onderzoek geeft de school een krachtige impuls aan economische en sociaal-maatschappelijke activiteiten in België en ver daarbuiten. Een 70-tal facultyleden inspireren jaarlijks 900 studenten in onze Master- en PhD- programma’s en executive opleidingen. Daarnaast verwelkomen we 3.000 professionals in b2b- oplossingen en events. De school is gekend voor haar persoonlijke aanpak die door de meer dan 26.000 alumni uit 96 verschillende landen zeer wordt gewaardeerd. Meer informatie over Antwerp Management School op www.antwerpmanagementschool.be

 

Over XPLUS

 

XPLUS, opgericht in 2010 door Wim Vochten, biedt consultingdiensten aan voor digitale transformatie door bedrijfskritische IT-architectuur en digitale oplossingen te implementeren in de BeNeFraLux. Van de meer dan 100 ervaren consultants heeft 75% eerder gewerkt als hoofdconsultant of partner bij een top vijf-adviesbureau. XPLUS bedient vooraanstaande klanten in verschillende sectoren, voornamelijk in de bankwereld, verzekeringen, telecom en retail. Meer informatie vind je op https://www.xplus.eu/.